Natur Och Kulturs Svenska Ordbok pdf

 Natur Och Kulturs Svenska Ordbok pdf

Natur Och Kulturs Svenska Ordbok

  • Siffra: 338004327314201
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.8/5 (Votes: 4451)
  • Paperback : 107 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Natur och Kulturs Svenska Ordbok är en helt ny typ av ordbok. Traditionellt har de flesta svenska ordböcker gett antingen ganska svåra omskrivningar eller uteslutande synonymer i stället för att förklara vad orden egentligen betyder. På så sätt utestänger man ofta den som har svenska som andraspråk, men också den som har begränsade språkkunskaper i sitt modersmål. I samarbete med forskare och pedagoger har Bokförlaget Natur och Kultur nu tagit fram en ordbok där forskning i ämnet svenska som andraspråk omsatts i praktiken.

Ett exempel är ordet "mod" som oftast definieras med hjälp av synonymer som "oräddhet", "djärvhet" eller "tapperhet". Men den som inte vet vad "mod" betyder vet sannolikt inte heller vad synonymerna betyder. I andra ordböcker hittar man i stället omskrivningar som "förmåga att handla utan frukta för följder". I båda fallen förutsätts mycket goda kunskaper i svenska språket. Den som slår upp ordet "mod" i Natur och Kulturs Svenska Ordbok får i stället en enkel och konkret förklaring: "när man gör något fast man vet att det kan vara farligt". Ordboken använder alltså ett språk som användaren själv behärskar.

Ordboken innehåller även en mycket stor mängd idiomatiska uttryck. Till detta kommer drygt 31 000 språkexempel där orden och uttrycken sätts in typiska kontexter.

Fakta om Natur och Kulturs Svenska Ordbok:
- 32 000 ord och uttryck (23 000 uppslagsord och 9 000 idiom/uttryck.)
- 31 000 språkexempel visar orden i typisk kontext och hur de konstrueras.
- Ordens betoning anges genomgående (även grav accent).
- 36 specialartiklar med extra rik fraseologi.
- Uttalsuppgifter.
- 550 illustrationer.
- 1 280 sidor.

Relaterade böcker