Lärdomar från den finska skolan pdf, epub

 Lärdomar från den finska skolan pdf, epub

Lärdomar från den finska skolan

  • Siffra: 761933370371832
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.6/5 (Votes: 3750)
  • Paperback : 100 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Boken är en omfattande förstahandsskildring av hur Finland under de senaste trettio åren har byggt upp ett utbildningssystem i världsklass. Författaren redogör för utbildningspolitikens utveckling i Finland och åskådliggör hur den skiljer sig från utvecklingen i USA och andra industriländer. Han visar hur utbildningsreformerna i Finland, i stället för konkurrens, brett utbud och externt administrerade elevtest, fokuserar på att höja professionalismen i lärares arbete, utveckla det pedagogiska ledarskapet i skolorna och stärka förtroendet för lärare och skolor. Boken beskriver det komplexa i att förändra utbildningen och uppmuntrar lärare och beslutsfattare att utarbeta effektiva lösningar för sina egna lokala förhållanden och skolor.

Nu är det dags att bryta "exceptionalismens ideologi" i USA och andra anglo amerikanska länder om vi vill utarbeta reformer som verkligen kan inspirera våra lärare till att förbättra lärandet hos alla våra elever - inte minst hos dem som måste kämpa mest. I denna viktiga gärning är Pasi Sahlberg tveklöst en av de absolut bästa lärarna av alla.

Ur förordet av Andy Hargreaves, Lynch School of Education, Boston College

Pasi Sahlberg lär oss en hel del om vad vi behöver veta innan vi börjar reformera utbildningen på nationell nivå.

David C. Berliner, Arizona State University

Den här boken är botemedlet mot den förlamande utbildningsreformen No Child Left Behind.

Henry M. Levin, Teachers College, Columbia University

Den här boken av Pasi Sahlberg är både informativ och inspirerande.

Ben Levin, University of Toronto

Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare, skolledare, skolchefer, politiker på kommunal och nationell nivå. Den kan dessutom vara intressant för föräldrar och andra med särskilt intresse för skola och skolfrågor.

Relaterade böcker