Koltrasten som trodde att den var en ambulans pdf, epub ebook

 Koltrasten som trodde att den var en ambulans pdf, epub ebook

Koltrasten som trodde att den var en ambulans

  • Siffra: 511480272441666
  • Författare:
  • Språk: Sveriges
  • Utvärdering: 4.7/5 (Votes: 3129)
  • Paperback : 100 sidor
  • Tillgänglighet: En lager
  • Ladda ner format: PDF, EPUB, KINDLE, FB2, AUDIBLE, MOBI och andra.

Produktbeskrivning

Oiiiiiiiiuuuuuuuu! Oiiiiiiiiuuuuuuuu! En bok om ljud.

En fantastisk berättelse om hörlurar, ljud & varför saker låter som de gör.

Hur låter världen? Frågan kan tyckas märklig, det är väl bara att lyssna. Problemet är bara att vi aldrig varit särskilt duktiga på det, istället har vi i modern tid gjort precis allting för att slippa höra.

Boken är en vindlande historia om spöken, militärens ljudvapen, koltrastar som tror att de är ambulanser, sjungande neandertalare, tyska filosofer, arkitektur, döva valar, klasskamp, den onde Kahn från Star Trek och laboratorieframställd popmusik. Med stor träffsäkerhet rör sig berättelsen mellan historia och populärkultur, mellan samhällsfenomen och den personliga reflektionen.

Chansen är stor att boken bidrar till att du plötsligt hör sådant som du aldrig tänkt på och börjar förändra hur du arbetar och lever. Du kommer utan tvivel förstå hur vår ljudmiljö faktiskt är ett val som hänger nära ihop med hur vi förhåller oss till samhällsutvecklingen, och vilka som oftast blir vinnare respektive förlorare.

"Anders Mildner jonglerar skickligt med de dystra forskningsrönen om ljud och oljud i sin nya bok. En underhållande öron-öppnare ... det är en bok som väcker nyfikenhet och över-tygar om att ljuden förtjänar att tas på större allvar i samhälls-debatten" Svenska Dagbladet

"Kampen mot "ljudimperialismen" verkar ganska hopplös, men Anders Mildner lämnar aldrig för ett ögonblick läsaren att misströsta. Nyfikenheten stegras utan att stillas, samtidigt som ett understråk av civilisationskritik resonerar utan att artikuleras." Expressen

Relaterade böcker